Boeiende websites voor Zero Waste

Boeiende websites voor Zero Waste

Op het web kun je veel interessante websites vinden die je op weg kunnen helpen met een mooie levensstijl die goed is voor de wereld en de toekomst van je kinderen.

Hieronder staan er enkele waar je veel van op kunt steken:

 

Het Zero Waste Project

“Hi! Wij zijn Nicky en Jessie en wij leven sinds 2014 zero waste, zonder afval dus. Wat begon als project voor een maand, is inmiddels uitgegroeid tot een jarenlang project en lifestyle! Op ons blog laten we zien hoe we dat doen (naast onze full-time banen) en geven we tips voor een duurzamer leven. Zónder in te leveren op comfort, stijl of leuke dingen. Doei wegwerp-koffiebekers, plastic boterhamzakjes en voorverpakte koekjes. Hi vintage winkels en betere wereld!”

http://www.hetzerowasteproject.nl

 

Zo word je in 7 stappen zero waste expert

Je wilt het liefst de wereld redden, bent bewust bezig met je impact en probeert zo min mogelijk afval te maken. Maar een zero waste lifestyle klinkt misschien nog als een stap te ver. Waar begin je? Zero waste blogger – en auteur van het boek Het Zero Waste Project – Jessie geeft tips.

https://www.voordewereldvanmorgen.nl/duurzame-blogs/zo-word-je-in-7-stappen-zero-waste-expert

 

Micha Nederland voor gerechtigheid

Micha Nederland komt op voor gerechtigheid. De organisatie verbindt, inspireert en activeert kerken en organisaties om actief christen te zijn in deze wereld. Dichtbij én ver weg. Met oog voor mens en natuur. Geïnspireerd en gedreven door de profeet Micha:

“Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil:

niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten

en nederig de weg te gaan van je God.” (Micha 6:8)

In deze tekst noemt de profeet Micha in één adem trouw zijn, recht doen én leven in gehoorzame en liefdevolle omgang met God. Deze drie elementen horen onlosmakelijk bij elkaar en worden zichtbaar in het leven van Jezus, die ons dit heeft voorgeleefd.

Op hun website geven ze allerlei practische voorbeelden hoe je dat kan doen.

https://www.michanederland.nl