Zaterdag 24 november

Zaterdag 24 november

14.00 Feestelijke opening tentoonstelling door wethouder Sanna Munnikendam

Gedurende week is er een tentoonstelling over Zero Waste en Klimaatvriendelijk leven.

Er zijn inspirerende posters, kunstwerken van afval, kleding van gerecycled plastic, Zero Waste gebruiksvoorwerpen, een 3D printer die van plastic nieuwe voorwerpen maakt en natuurlijk ook info over de expeditie naar de Zuidpool met Clean2Antarctica

 

14-17 uur Markt: Zero Waste Leven en Reizen

Er zijn allerlei kramen over Zero Waste en milieuvriendelijk leven. Er zijn kramen met veel informatie over klimaatvriendelijke reizen. Er zijn mensen die in een pitch hun eigen verhaal vertellen. Om 14.00, 15.00 en 16.00 uur is er steeds een korte presentatie over Zero Waste leven en Zero Waste reizen.

Er is verder een kraam van Nederland Schoon met de Challenge Rosmolenwijk Schoon. Er is een kraam van de Zaanse Energie Koöperatie die een infrarood scan van je woning kan maken om te kijken waar je energielekken zitten en wat je eraan kan doen. En nog wel meer. Komen kijken en maak het mee.

 

14.30 uur de Film Happy Feet 2

Happy Feet speelt zich af op Antarctica. Het continent waar Edwin en Liebeth ter Velde hun expeditie naar de Zuidpool hebben.

Happy Feet Two is een Amerikaans-Australische animatiefilm  en het vervolg op Happy Feet.

De held uit de eerste film, de tapdansende keizerspinguïn Mumble, is inmiddels vader geworden, maar tot zijn teleurstelling deelt zoon Erik zijn enthousiasme voor dansen helemaal niet. Als Erik “The Mighty Sven” ontmoet, een papegaaiduiker die denkt een vliegende pinguïn te zijn, gaat hij zonder toestemming met deze mee naar een ander gebied.

 

20.00 uur de film Shackleton

Ruim honderd jaar geleden was de allereerste expeditie naar de Zuidpool. Wie zou het eerst de Zuidpool bereiken. In 1914 onderneemt de Brit Ernest Shackleton een expeditie naar Antarctica, vergezeld door 27 man. Al vroeg in de reis moet Shackleton’s schip zijn meerdere erkennen in het massale pakijs en de bemanning rest niets anders dan 10 maanden lang de ijzige poolomstandigheden te ondergaan.

Trailor: